Hap jij soms ook naar adem?

Ik hoor regelmatig mensen met stress praten over druk op de borst, kortademigheid, benauwd gevoel…

Vaak gaat dit dan over verborgen hyperventilatie.

Zelf had ik daar ook last van tot hevige paniekaanvallen toe. Nu voel ik het op voorhand opkomen en kan ik tijdig mijn ademhaling onder controle krijgen mbv een simpele ademhalingsoefening. Meer nog, door op voorhand eventjes mijn oefening te doen, kan ik de stressvolle situaties beter aan.

Tijdens mijn consultaties stress-coaching komt dat regelmatig aan bod. Wist je dat je door training met een simpele ademhalingsoefening al heel wat stress kunt minderen?

In stressvolle situaties ga je vlugger en hoger ademen (er moet meer zuurstof in het bloed komen om te kunnen vechten of vluchten). Maar omgekeerd geldt ook: je kan je ademhaling ook gebruiken om rustiger te worden. Logisch toch? 🤷‍♀️😉😮‍💨

Hap jij soms ook naar adem?
Scroll naar boven